Přihlásit
0

Steak z uruguayské hovězí svíčkové

Ingredience

200 g uruguayské hovězí svíčkové

řepkový za studena lisovaný olej

hrubozrná sůl

pepř

zelenina / příloha dle výběru

Postup

Hovězí maso představuje přirozený zdroj hodnotných bílkovin a železa a je oblíbenou součástí zdravého jídelníčku. Nejkvalitnější steaky pocházejí z tenkého dlouhého páteřového svalu – svíčkové. Steaky by měly být menší, ale silnější, jinak se příliš rychle propečou. Ze svíčkové odkrojíme přibližně 200 g masa (plátek by měl být na všech stranách stejně silný, aby se propekl rovnoměrně). 

Plátek masa pokryjeme tenkou vrstvou řepkového za studena lisovaného oleje. Vložíme na rozpálený kontaktní gril, přiklopíme a grilujeme 3 minuty a 15 sekund (medium rare). Bezprostředně po sejmutí z grilu osolime a opepříme a necháme steak cca 5 minut odležet na horkém talíři nebo po straně grilu při nízké teplotě. Štávy a vůně se tak rovnoměrně rozloží.

Servírujeme s čerstvou nebo grilovanou zeleninou. Případně lze doplnit omáčkou dle vlastního výběru. 

Čas přípravy 15 minut
Počet porcí 1

V receptu byl použit tento řepkový olej

Koupit olej

Další recepty

Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Zjistit více
Nastavení cookiesSouhlasím