Přihlásit
0

Domácí chléb

Ingredience

0,25 l piva

0,1 l vody

1 polévková lžíce za studena lisovaného řepkového oleje

1 polévková lžíce jablečného octa (lze použít i vinný)

250 g chlebové pšeničné mouky

100 g celozrnné pšeničné mouky (lze zaměnit za špaldovou, ječnou i obyčejnou hladkou pšeničnou mouku)

150 g chlebové žitné mouky

1 lžička soli

1 lžička sušeného droždí

1 polévková lžíce kmínu

1 polévková lžíce lněného semínka

1 polévková lžíce slunečnicového semínka

Postup

Do pečící formy dáme nejdříve tekuté suroviny: pivo, vodu, lžíci oleje a octa. Poté přidáme mouky, sůl, droždí a kmín. V domácí pekárně pečeme na základní program, který trvá cca 3 hodiny, semínka přidáváme ve fázi druhého míchání. Množství surovin je na střední velikost chleba.

V receptu je možné obměňovat druhy piv – světlé, tmavé, nealkoholické.

Místo semínek lze přidat různé druhy bylinek čerstvých a nebo sušených, bez semínek pouze s kmínem je základní varianta.

Chléb doporučujeme podávat s domácím tvarohem, vařeným vajíčkem a zdobit bazalkou. 

Čas přípravy 10 minut
Počet porcí 6

V receptu byl použit tento řepkový olej

Koupit olej

Další recepty

Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Zjistit více
Nastavení cookiesSouhlasím