Řepkový olej můžete používat i pro teplou kuchyni, neboť kvalitní řepkový olej od nás z Polabí má vysoký bod zakouření. Můžete jej tedy bez problémů využít při přípravě smažených a pečených pokrmů, při vaření omáček i pečení moučníků apod. Na klasické fritování však náš řepkový olej nedoporučujeme. Mohlo by dojít k přepálení oleje. Vyzkoušejte řepkový olej na smažení bramboráků, kterým dodává velmi jemnou oříškovou příchuť. Nebo na smažení palačinek a lívanců. Stačí velmi malé množství řepkového oleje, aby se těsto nepřichytávalo. Výborný je také při nakládání zeleniny, sýrů a masa na gril. Při smažení je důležité ohlídat teplotu, aby nedošlo k přepálení oleje a byly zachovány všechny nutričně prospěšné látky. Nechte se inspirovat recepty, které jsme pro vás připravili a které nám zasíláte. Ať už budete řepkový olej používat na smažení nebo jej přidáte do perníku či bábovky, budete příjemně překvapeni jeho jemnou chutí, a ještě prospějete svému zdraví.