Na oblohu:
1/4 ledového salátu
1 mrkev
dvě hrsti mungo klíčků
dvě hrsti arašídů
Na nudle:
150 g rýžových nudlí
1 lžíce octa
Na maso:
200 g hovězí kýty
1 střední stroužek česneku
1 lžíce za studena lisovaného řepkového oleje
2 lžíce rybí omáčky
mletý pepř
Na omáčku:
200 ml vroucí vody
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce octa
1 střední česnek
chilli podle chuti
Do misky nakrájíme ledový salát na drobné kousky, přidáme mungo klíčky a nastrouhanou mrkev.
Nudle vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou tak, aby byly ponořené, přidáme lžíci octa a necháme je asi 5 minut (nebo dle návodu) vařit. Hotové nudle propláchneme studenou vodou, necháme okapat a dáme do misky k ostatním surovinám.
Do misky na omáčku nadrobno nakrájíme česnek a chilli, přidáme rybí omáčku, cukr, ocet a zalijeme vroucí vodou. Vše pořádně promícháme, dokud se nerozpustí cukr. Dle potřeby případně dochutíme.
Maso nakrájíme na cca 2 mm tenké a libovolně dlouhé plátky. Do misky s masem přidáme najemno nakrájený česnek, za studena lisovaný řepkový olej, rybí omáčku, trochu opepříme a pořádně promícháme. Suchou pánev rozpálíme na maximum a vložíme na ni maso. Pomocí hůlek maso rozprostřeme rovnoměrně po pánvi a zprudka opečeme po obou stranách.
V receptu byl použit tento řepkový olej
Koupit olej