1 pražma královská
řepkový za studena lisovaný olej
citron
zelenina / příloha dle výběru
Jemné maso pražmy královské s vynikající chutí obsahuje poměrně málo kostí a tuku, zato je bohaté na bílkoviny. Příprava je rychlá a snadná, je však třeba počítat s menší pevností masa. Aby se při grilování nepřichytila k roštu, je vhodné použít speciální grilovací mřížku, nebo rybu zabalit do alobalu. Před grilováním pražmu královskou pouze lehce omastíme řepkovým za studena lisovaným olejem. Maso má samo o sobě lahodnou chuť a nepotřebuje tak žádné koření. Podáváme se zeleninou, případně jinou oblíbenou přílohou. Rybu je možné zakápnout citronem, případně lehce přisolit.
TIP: k rybě je výborná zálivka z řepkového oleje, petrželky, trochy česneku a citronu (nejlépe pár dní uleželá).
V receptu byl použit tento řepkový olej
Koupit olej