Ingredience
150 gramů hovězího mletého masa
1 červená cibule
1 vejce
1 kaiserka (případně jakákoliv houska)
1 rajče
1 plátek chedaru
ledový salát
sůl
pepř
za studena lisovaný řepkový olej
Postup
Nadrobno nakrájíme červenou cibuli a smícháme ji s mletým masem, osolíme, opepříme, maso vytvarujeme do cca 1,5 cm vysoké placky. Rozpálený kontaktní gril (nebo pánvičku) postříkáme za studena lisovaným řepkovým olejem a následně osmažíme maso a volské oko. Housku rozpůlíme a necháme opéct dokřupava. Následně na housku vrstvíme všechny přísady: plátek rajčete, plátek cibule, plátek ledového salátu, maso, plátek chedaru a posolené volské oko. Servírujeme s libovolnou přílohou, ale zasytí i samotný. :)
Dobrou chuť!
V receptu byl použit tento řepkový olej
Koupit olej