Přihlásit
0

Grilovací sezóna se blíží!

Blog

Jaro je za dveřmi!

A se slunečnými dny a delšími večery se bezesporu pojí zahájení grilovací sezóny. Za studena lisovaný řepkový olej je díky vysokému bodu zakouření na grilování ideální. Můžete ho použít na naložení masa, přípravu zeleniny nebo ryb. Pokud je Vaší oblíbenou přílohou salát, doporučujeme olej použít i na zálivku. 

Ke grilování doporučujeme: 

Zelenina a ovoce: 

  • rajčata grilujte vcelku nebo rozkrojená na půl
  • papriky grilujte je rozkrojené na čtvrtky (doporučujeme omastit v řepkovém oleji smíchaném s grilovacím kořením)
  • cukety a lilek neloupejte, krájejte je na centimetr silná kolečka a nechte "vypotit", poté lehce potřete olejem
  • cibuli krájejte buď na centimetr silná kolečka nebo ji rozkrojte na šest stejných klínků (doporučujeme omastit v řepkovém oleji smíchaném s grilovacím kořením)
  • brambory, batáty krájejte na centimetr silná kolečka (doporučujeme omastit v řepkovém oleji smíchaném s grilovacím kořením), případně malé brambůrky předvařte a spolu s máslem zabalte do alobalu a grilujte
  • kukuřici krátce povařte a při grilování ji potírejte máslem
  • fazolové lusky grilujte společně se slaninou a česnekem
  • chřestu odkrojte spodní dřevnatou část a grilujte ho vcelku
  • ananas nakrájejte na 1,5 centimetru široká kolečka a grilujte. 

Další zajímavé články

Tradice lisování řepkového oleje v Kolíně

Tradice lisování řepkového oleje v Kolíně Tradice lisování řepkového oleje se v Kolíně píše již od poloviny 19.století. Zahájením provozu naší...

Jak to vypadá u nás v lisovně?

Zajímá Vás, jak probíhá proces výroby za studena lisovaného řepkového oleje od Kolína a jak to vypadá v naší listovně? Potom Vás zveme na krátkou...

Histaminová intolerance a za studena lisovaný řepkový olej

HIT (histaminová intolerance) je důsledkem nepoměru mezi přísunem a odbouráváním histaminu v těle. Tato nerovnováha může být způsobena jednak...

Rezidua pesticidů v potravinách

Používání přípravků na ochranu rostlin může vést k výskytu reziduí účinných látek (pesticidů) v potravinách. Těmi mohou být nezměněné účinné látky (...

Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Zjistit více
Nastavení cookiesSouhlasím