Přihlásit
0

Cuketové brambůrky s jogurtovým dipem

Ingredience

1 větší cuketa

řepkový za studena lisovaný olej

grilovací koření na zeleninu

sůl

pepř

řecký jogurt nebo tzatziki

Postup

Cuketu pomocí škrabky naškrábeme na velmi tenké plátky, které následně naložíme do směsi řepkového za studena lisovaného oleje s grilovacím kořením. Poté plátky grilujeme a pečlivě otáčíme, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Pokud nemáte kontaktní gril, můžete cuketky i usmažit na pánvi nebo upéct v troubě. 

Podáváme nejlépe s řeckými tzatziki. Jako alternativa k tzatzikům skvěle poslouží řecký 10% jogurt ochucený špetkou soli a pepře. 

 

Čas přípravy 15 minut
Počet porcí 2

V receptu byl použit tento řepkový olej

Koupit olej

Další recepty

Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Zjistit více
Nastavení cookiesSouhlasím